top of page

Fra strek til virkelighet

Byggmester Reidar Vallestad har alle tjenester under samme tak, deriblant arkitektingeniør Hans Christian. Han hjelper deg å tegne drømmeboligen din, og å snakke med han er både nyttig og spennende for deg som skal i gang med et byggeprosjekt.


Tomten til inspirasjon
En prosess med husbygging starter oftest med en henvendelse fra kunde til forhandler, og deretter en gjennomgang av hva kunden har sett for seg, og hvilke muligheter som finnes. Om kunden ønsker å tilpasse et kataloghus eller få en bolig tegnet til sin tomt, avtales det en befaring av tomten med tegneren.


- Noen ganger synes jeg det er best å få se tomten selv før jeg snakker med kunden og lytter til deres behov og ønsker. Tomtens utforming legger grunnlaget for hvilke muligheter man har, og jeg mener at man må starte aller først med uterommet når man skal bygge hus. Det er de valg man gjør på utsiden som ofte avgjør hvilke muligheter man har på innsiden. Ikke start med badet – start med uteområdet! Vi sammenligner deretter mine forslag opp mot kundens ønsker, og skisser opp en løsning, forteller Hans Christian.
det er godt å leve i, avslutter Hans Christian.

Arkitekten

Hans Christian er utdannet byggingeniør med spesialisering i konstruksjon og urban design, og vet en ting eller to om gode løsninger som vet å dra nytte av både tomten og huset sine fordeler.


- Hvis skissen godkjennes av kunden, hjelper vi kunden videre med priser, byggesak og detaljprosjektering, og setter i gang på veien motdrømmehuset, forteller Hans Christian.

 

- Rett og slett fra strek til virkelighet!

Å tenkte utenfor boksen

Som arbeidende arkitekt, er det Hans Christian sin jobb å rådgi kundene til Byggmester Reidar Vallestad på gode valg ut utforminger som gjør at de får best utnyttelse av tomten og huset sitt.

 

- Mange bruker sin nåværende livssituasjon som grunnlag for hvordan de utformer huset sitt, men det er viktig å tenke på hele løpet,

Hans Christian utdyper:
- Det tar som regel minst ett år fra drømmen starter til bygget er klart til å innvies, og livssituasjoner kan forandre seg raskt på ett år. Mitt råd er at man må se for seg drømmeboligen sin, for den rommer ofte plass til alt og alle i det lange løpet, uavhengig av dagens situasjon. Boligen skal selvfølgelig også fungere slik livet er nå, men ta nøye vurderingen på hva som vil bli viktig framover.

 

- Tenk over hva du MÅ ha, og hva du har lyst på av løsninger. Hans Christian bidrar med kunnskap og nye ideer til sine kunder.
 

- Det er ekstra gøy når jeg tegner et forslag de ikke hadde sett for seg, og så elsker de skisseforslaget, sier Hans Christian.
 

Omgivelser inspirerer
Hva er det som inspirerer en arkitekt i utvikling av ideer?

 

- Jeg blir inspirert av omgivelsene rundt meg, og ønsket om å lage bygg som står til området det ligger i, og som er fine omgivelsene,
sier Hans Christian.

 

I tillegg er funksjon og lys svært viktig i en bolig som det er godt å leve i, avslutter Hans Christian.

Enjoying Nature

Lyst på salgsprospekt?

bottom of page