top of page

Vi har tatt en prat med Jørn Ebbesvik og Kristine Nesse som nylig har flyttet inn i dette tradisjonelle huset i boligfeltet Hjortefaret på Sotra. Paret har to barn i skole- og barnehagealder som allerede stortrives med andre nabobarn og ny lekeplass.


Et godt nabolag for familien

Familien på fire bodde tidligere på Brattholmen, hvor Jørn er født og oppvokst. Paret har erfaring med både bygging av leilighet og hus. Det andre husprosjektet ble lagt på is da de fikk øynene opp for Hjortefaret. Det var viktig for de å få et nytt hus tilpasset familien, og etablere seg i et nabolag med kort vei til skole og barnehage:


Vi har en gutt som begynte på skolen nå i høst, og vi så at det ville være fint å etablere seg her. Når barna blir litt større, kan de også følge fortau hele veien fra nabolaget og frem til skolen. Både vi og barna føler vi har blitt tatt godt imot, og det er ekstra fint at barna har tilgang på nye lekeapparater, forteller Kristine.

Selv om småbarnsfamilien så vidt har bodd seg inn i det nye hjemmet, klør det i fingrene for å begynne å lage til hagen utvendig etter vinteren. Nabolaget rundt tar også stadig mer form, og Jørn forteller at utformingen på boligfeltet også var noe de falt for:


Jeg tror det blir veldig fint når nabolaget er ferdig. Her er en lang gate, og en fin oppstilling av både tradisjonelle og moderne hus. Selv om vi ikke har bodd her så lenge, så føles det ut som et trygt og godt nabolag for store og små. Dette nabolaget var også mest gunstig med pris og lokasjon i bakhodet, forklarer Kristine og Jørn.

Fikk tilpasse boligen innvendig

Videre forteller Jørn at de opplevde å få god hjelp til å tegne opp boligen, og få det tilpasset med de behovene de hadde for familien og ny bolig:


- Både daglig leder Terje, og arkitekten i Byggmester R. Vallestad er gode på å se løsninger. Vi la frem våre behov og ønsker, og så kom de med fornuftige innspill tilbake. Jeg vil spesielt trekke frem fronten av boligen, hvor de har bygget en kasse under terrassen i andre etasje. På denne måten fikk vi åpnet opp med ekstra gulvplass og lys rundt kjøkkenbordet i første etasje. Videre krympet vi også innvendige boder for å kunne gjøre rommene litt større, og få alle soverommene i samme etasje. Vi føler alle rommene har en perfekt størrelse, sier Jørn.Ved å bygge en kasse under terrassen i andre etasje, fikk familien ekstra plass i den åpne stue- og kjøkkenløsningen.


Kristine er enig i at det var fint å få ta mange av de innvendige valgene selv, og innrømmer at det har gått med noen timer til Instagram og Pinterest for å hente inspirasjon:


- Vi hadde ikke noen tydelig stil, men det kom på plass litt etter litt. Heldigvis ble både interiøret og kvaliteten slik vi hadde håpet. Vi har kjøpt leilighet en gang før, og vi ser stor forskjell fra det vi har vært med å bygge tidligere. Her er det bra finish og god kvalitet, forteller Kristine.


Tilstedeværende byggmester

«Byggmester R. Vallestad er flinke til å følge opp. Dersom vi lurte på noe, var de på ballen med en gang for å svare. De gangene det dukket opp ting som vi måtte ordne på stående fot, fungerte det veldig bra!»

- Jørn Ebbesvik, kunde hos Byggmester R. Vallestad ASBoligmodellen, Brekke, finner du også i vår katalog. Boligen er en del av vår BoSmart-serie med funksjonelle og praktiske løsninger. Se flere ledige hus av denne modellen i Hjortefaret.
Nysgjerrig på Hjortefaret? Ta kontakt!

Det var en stor ære å få overrekke nøkkelen til familien på fire i september. Det er fortsatt ledige hus og eneboligtomter i nabolaget. Finn din bolig i Hjortefaret, og se alle våre husmodeller. Ta gjerne kontakt, eller kom innom vårt kontor i Kleivanevegen 3, 5357 Fjell. Vi ser frem til å høre fra deg!
293 views0 comments


Da Neyme Gheyret, samboeren og deres to barn vokste ut av leiligheten på Skogsvåg, startet jakten på et barnevennlig nabolag. Ikke så langt unna ble de tatt imot av Byggmester Reidar Vallestad som kunne vise til et splitter nytt boligfelt på Hjortefaret på Sotra.


Servicen var avgjørende

Familien på fire bodde tidligere i en leilighet på 60 kvadratmeter, og trengte noen som kunne bygge et romsligere hjem. Verken Neyme eller samboeren har erfaring med bygging av bolig fra tidligere. Det var derfor avgjørende for de å få en byggmester som kunne svare på deres spørsmål, og gi råd i beslutningene som skulle tas.


«Vi var hos andre byggmestere først, men var ikke fornøyd med servicen. Da vi møtte Terje i Byggmester Reidar Vallestad AS, ble vi tatt godt imot. Alle som jobber der er profesjonelle, og de fikk oss trygt gjennom prosessen. De var nøye med å vise til informasjon, tegninger, størrelse og tilvalg.»

– Neyme, kunde hos Byggmester Reidar Vallestad AS.Badet i andre etasje er et av rommene som ble oppgradert, og er et av favorittrommene til Neyme.


Tilpasset huset til familien

Det var viktig for paret å nytte mest mulig av arealet i den nye boligen Lindås. Opprinnelig har boligmodellen en større terrasse utvendig, men her ønsket familien heller å nytte arealet til en større stue. Det ble også gjort flere tilpasninger på huset:


­– Vi oppgraderte både kjøkkenet, og baderommet i andre etasje. Det var også en bod i første etasje som vi gjorde om til soverom. Siden vi ikke har erfaring fra tidligere, var det vanskelig å forestille oss hvordan det skulle bli. Vi var redde for at rommene skulle bli for små, eller at vi skulle gjøre feil med tilvalg. De ansatte hos Byggmester Reidar Vallestad satt sammen med oss og jobbet på tegningene i mange timer. Det ble skissert inn eksempler på møbler slik at vi kunne forestille oss størrelsen av rommet, beskriver Neyme.Familien gjorde tilvalg på kjøkkenet for å tilpasse det familiens behov.


Nærhet til det meste

Familien trives godt ute i naturen, og har allerede tilbragt mye tid på fjellet og i turområdene rundt Hjortefaret, etter de flyttet inn 7. oktober. Selv med rolige omgivelser påpeker Neyme at det likevel er kort vei til det de trenger:


– Barna har lekeplasser både foran og bak huset. I tillegg har vi kort vei til jobb og kjøpesenter. Det føles også trygt å ha en lokal utbygger i nærheten som stiller opp på kort varsel. Da vi fikk levert ny sentralstøvsuger til boligen var det en bit som manglet, men daglig leder Terje var på plass med delen allerede dagen etter. Byggmester Reidar Vallestad AS har fikset ting fort, og vært tilgjengelig hele tiden. Det var til stor hjelp! Ingenting kunne vært annerledes - vi er ganske fornøyde, stråler Neyme.Nysgjerrig på Hjortefaret? Ta kontakt!

Det var en stor ære å få overrekke nøkkelen til familien på fire i oktober. Det er fortsatt ledige hus og eneboligtomter i nabolaget. Finn din bolig i Hjortefaret. Ta gjerne kontakt, eller kom innom vårt kontor i Kleivanevegen 3, 5357 Fjell. Vi ser frem til å høre fra deg!
276 views0 comments
Nyheter og oppdateringer

Her vil vi oppdatere med innhold underveis som tomter selges, prosjekterte boliger ferdigstilles/kommer for salg og hvis det skjer noen spennende ting i nærområdet. For mer informasjon om dine muligheter på Hjortefaret, ta kontakt med Terje Vallestad på: 416 36 256 eller send mail til: terje@byggmestervallestad.no

bottom of page