top of page

Hjortefaret er et sted
du vil elske å bo!

Solrikt, familievennlig og med fantastisk natur i umiddelbar nærhet, samtidig nært det meste som gjør livet oghverdagen enklere.


Det nye boligfeltet Hjortefaret ligger på Fjell, 25 minutter med bil fra Bergen sentrum og bare ti minutter fra Straume og Sartor Storsenter med alle fasiliteter og servicetjenester. Du har flere barnehager og barneskole på Ulveset kun 3 minutters kjøretur fra feltet, samt ungdomsskole og videregående skole innen 15 minutters kjøring, på Ågotnes, Bildøy og Straume.
På Ågotnes og i fantastiske Straume Idrettspark finner du et variert tilbud av breddeidrettsaktiviteter. Og mens barna er på trening kan du løpe en tur i den 3 kilometer lange lysløypen, ta deg ut på et av de mange treningssentrene i nærheten eller få ukeshandlingen unnagjort på Sartor Storsenter.

Tett på naturen

Naturen er tett på husveggene i Hjortefaret, og hverdagsroen eller spontane utendørsaktiviteter er alltid innenfor en armlengdes avstand.


Enten du liker å ta beina fatt på stier i grønne omgivelser, gå en runde på Sotra Golfklubb eller foretrekker å nyte rolige lyder av fisk som dupper i fiskevann, behøver du ikke reise langt.

 

Fra Hjortefaret har du også nærmest direkte adkomst til Midtmarka og den gamle kyrkjevegen mellom Fjell og Morland. Her smyger flotte turstier seg forbi små og store vann i Fjellvassdraget og er perfekt til lange eller korte turer i et nydelig kulturlandskap med karakteristiske steingarder, kystlynghei og fjellknauser.

Historiske opplevelser

Vil du legge turen opp i høyden er Fjellparken og “Sotravidden” tilgjengelig bare noen minutters kjøring fra Hjortefaret. Her finner du blant annet Russarstegen, Sotras svar på Stoltzekleiven, Liatårnet, Sotras høyeste fjell med sine 341 meter over havet, samt et nettverk av turstier med nydelig utsikt mot storhavet i vest og byfjellene i øst.

 

Som en del av Fjellparken finner du også Fjell Festning, en av Nord-Europas største fjellfestninger, bygget av den tyske okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig. Dette er et eldorado for nysgjerrige barn og voksne med skyttergraver, bunkerser og kanontårn,
i tillegg til et krigshistorisk museum som tar deg dypt inn i gangene i fjellet. Fjell Festning passer perfekt for søndagsturen eller når du får familie og venner på besøk og vil vise frem hva lokalmiljøet har å by på.

Der barndomsminner skapes

Hjortefaret er et godt sted for barna å vokse opp. Her kan de trygt sendes ut for å leke med venner og kjente fra skolen og barnehagen. Egne lekeplasser og friluftsområde med gapahuk gjør det mulig å utforske og ha det gøy på sommeren som vinteren, og kollektivtransporten er god med busstopp like ved som sikrer tilgjengelighet og nærhet til skole og fritidsaktiviteter for større barn.


I Hjortefaret bor du fritt og landlig i trygge omgivelser, samtidig nært det meste som vil gi deg et behagelig og praktisk liv, samt ro og glede i hverdagen.

Enjoying Nature

Lyst på salgsprospekt?

Tourists with Map and Coffee

Se alle 38 boligene

bottom of page